Fritidsbåtskipper D5LA

Alle som ønsker å styre en fritidsbåt med lengde mellom 15 og 24 meter må ved lov avlegge og bestå eksamen for fritidsskippersertifikat. Kravene er fastsatt av sjøfartsdirektoratet i Norge og til grunn for sertifikatet ligger generell sikkerhet til havs for både båtføreren, passasjerer og andre som ferdes i samme farvann. For å kunne delta på kurset, som går over 120 timer, er det en rekke ulike faktorer man må kunne møte. Du kan lese mer om alle kravene her, på siden Fritidsbåtskipper D5L. Om du møter alle krav som stilles kan du fritt søke om sertifikatet og søke deg inn på kurs ved en av de 39 kursstedene i Norge.

Kurs over hele landet

For deg som ønsker å avlegge eksamen som vil gi deg fritidsbåtskipper D5L, er det godt å vite at det er muligheter for å delta på kurs over hele Norge. Fra Kristiansand i sør, til Honningsvåg i nord, muligheten er mange. Vi har valgt å ta for oss en del av de mest sentrale kursstedene her på Norske båtskoler, men du kan også se en komplett oversikt på sjofartsdir.no.

Nordkapp maritime fagskole

Den nordligste skolen man kan ta kurs ved er Nordkapp maritime fagskole som man finner i Honningsvåg. Skolen tilbyr utdannelse innen nautiske fag og er godkjent av NOKUT.

Alle kurs ved skolen er godkjent i henhold til STCW-konvensjonen (International Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers).

Navigare Båtskole

Skolen er lokalisert i Kjeldebotn, i Ballangen kommune i Nordland. Skolen og alle kursene er godkjent av sjøfartsdirektoratet. Skolen tilbyr kurs som

  • Fiskeskipper klasse C, hvor en kan føre fiskebåt opp til 15 meter,
  • Fritidsskipperkurs til D5L, hvor en kan føre fritidsbåt opp til 24 meter,
  • Praktisk utsjekk, som er oppkjøring til fritidsskippersertifikat,
  • D5L fritidsskipperkurs,
  • Fiskeskipper klasse C,
  • SRC /  VHF kurs,
  • Praktisk utsjekk D5L,
  • Båtførerkurs

Alfa Kompetanse AS/Norsk Maritim Kveldsskole

Skolen ligger i Bodø sentrum og alle maritime kurs tilbys i samarbeid med Norsk Maritim Kveldsskole, NMKS. Skolen tilbyr en lang rekke kurs, men er avhengig av nok deltakere. Alle kurs er godkjent i henhold til krav fra Sjøfartsdirektoratet

Sea-Sport Yacht (SSY)/Stjørdal Maritime Skole

Skolen har kurslokaler i Stjørdal, like utenfor Trondheim, og ombord i kursbåten Ulabrand. Med egen båt er SSY et flott valg for alle som søker kurs med flere deltakere, da de kan komme reisende til ønsket kurssted. Alle kurs ved SSY er godkjent av Sjøfartsdirektoratet og skolen tilbyr blant annet, D5L, D5LA og Utsjekk D5L. Skolen er også godkjent av SD v / Norsk Test A/S og kan dermed tilby netteksamen for Båtførerprøven. Skolen tilbyr også Telenor kystradiokurs med SRC / VHF og GMDSS ROC.

Oterhals Båt og Kurs

Oterhals Båt & Kurs er autorisert av sjøfartsdirektoratet som kursholder og underviser i Fritidsbåtskipper D5L/A og radiokurs ROC og SRC/ VHF. Oterhals kan tilby flotte moderne lokaler i Molde sentrum og organiserer også kurs langs mørekysten om det er deltakere nok.

Waypoint Maritime

Waypoint Maritime i Bergen satser på instruktører med høy kompetanse for å kunne tilby et godt produkt til alle sine kunder, Alle deres instruktører er personer med bred erfaring innenfor det maritime segmentet, både i jobb- og fritidssammenheng. Skolen innehar alle godkjenninger og tilbyr det meste av kurs, fra båtførerprøven til fritidsskipper og GOC-kurs, med mer.

Sjøkurs AS

Senteret kan tilby kurs på flere lokasjoner i Stavanger-regionen og alle deres kurs og instruktører har godkjenning fra sjøfartsdirektoratet. Sjøkurs AS arrangerer, i tillegg til båtfører- og D5-kurs, også tilleggskurs i astronomisk navigasjon slik at du kan søke om D5LA sertifikat.  

Oslo Kystskipperskole

Oslo kystskipperskole er autorisert av Sjøfartsdirektoratet for både fritidsskipperkurs og VHF/ROC kurs. Skolen, som er en av Norges eldste skoler av sitt slag, tilbyr også ISAF-sikkerhetskurs for kappseilas i alle kategorier under Norges Seilforbund.